Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Στ. Καλτσίδου στο site της ΕΟΚ

Αντιμέτωπη με μια ακόμη πρόκληση θα βρεθεί σε λίγες ημέρες η εθνική γυναικών με τη συμμετοχή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πολωνίας (18/6-3/7).  Η Στέλλα Καλτσίδου μίλησε στο site της Ε.Ο.Κ. και  θεωρεί ότι πλέον η Ελλάδα αποτελεί  μια υπολογίσιμη δύναμη και ότι θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Αρχικός στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και στη συνέχεια ό,τι βγει. Δεν κρύβει πάντως ότι θα ήθελε και πάλι μια θέση στην πρώτη πεντάδα που θα δώσει στην Ελλάδα και το δικαίωμα συμμετοχής σε προολυμπιακό τουρνουά. 



Η εθνική γυναικών βρίσκεται μπροστά με μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πολωνίας. 

«Είναι μια ακόμη προσπάθεια στον κύκλο που έχουμε ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Η προετοιμασία μας, πάντως, είναι ιδιαίτερη, καθώς οι περισσότερες κοπέλες μόλις τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους στα πρωταθλήματα που έπαιζαν. Πάμε και πάλι με τον ίδιο στόχο, να περάσουμε δηλαδή στην επόμενη φάση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». 


Ποια είναι η γνώμη σου για τις Γαλλία, Κροατία και Λετονία, τις ομάδες δηλαδή που βρίσκονται στον όμιλό μας;
«Θεωρώ ότι η Λετονία και η Κροατία μοιάζουν πολύ με τη δική μας ομάδα. Διαθέτουν ενθουσιασμό, ταλέντο και δεν έχουν τα μεγάλα αστέρια. Να δούμε, βέβαια, και αν στη Λετονία κατέβουν όλες οι παίκτριες. Θεωρώ ότι μπορούμε να τις κοντράρουμε. Τώρα η Γαλλία φέτος κατεβαίνει πιο πλήρης, την ξέρουμε όμως και μας ξέρει πολύ καλά. Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, στόχος μας είναι να περάσουμε την επόμενη φάση και μετά βλέπουμε». 


Αυτό το Eυρωπαϊκό δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και σε προολυμπιακό τουρνουά. Έχει ελπίδες η Ελλάδα;
«Η ομάδα που θα κατακτήσει το χρυσό παίρνει απευθείας το εισιτήριο και οι τέσσερις επόμενες από τη δεύτερη ως την πέμπτη θέση θα μπουν στη διαδικασία της συμμετοχής σε προολυμπιακό τουρνουά. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλος στόχος. Η ομάδα έχει όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά καλό είναι να είμαστε προσγειωμένες γιατί είναι κάτι δύσκολο. Δεν είναι όμως κάτι ακατόρθωτο και έχουμε δείξει ότι μπορούμε. Μακάρι να καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα, να παίξουμε σε προολυμπιακό τουρνουά, να ζήσουμε άλλη μια χρονιά μαζί όλα τα κορίτσια και να ολοκληρωθεί ο κύκλος με τη συμμετοχή σε Ολυμπιάδα».



Τι περιμένουμε φέτος από την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας;
«Η εθνική μας πλέον δεν αποτελεί την έκπληξη και κάτι το άγνωστο για τις άλλες ομάδες. Όλοι μας υπολογίζουν και μας σέβονται σαν αντίπαλο. Το πιο σημαντικό, βέβαια, για μένα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Να είμαστε υγιείς πάνω απ’ όλα, να περνάμε καλά και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Γιατί  όταν υπάρχουν αυτά τα τρία στοιχεία, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε μια ομάδα, η οποία στηρίζεται στην τακτική και στην ταχύτητά της, υστερούμε σε άλλα, όμως μπορούμε και τα καλύπτουμε.  Εύχομαι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και να συνεχίσουμε την καλή πορεία των τελευταίων χρόνων».


Φέτος τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για σένα, καθώς κατέκτησες το πρωτάθλημα με τη Μπουρζ στη Γαλλία. Μίλησέ μας για τη χρονιά που είχες.

«Για μένα ήταν ένας από τους στόχους που είχα. Χάρηκα πάρα πολύ και είναι κάτι πολύ ξεχωριστό να παίρνεις το πρωτάθλημα σε τόσο υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου