Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στην Fenerbahce ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος


Από το site www.weplayball.gr
Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος θα είναι ο νέος προπονητής της τουρκικής Φενέρμπαχτσε κάνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην καριέρα του και αναλαμβάνοντας μια από τις ομάδες-κολοσσούς του γυναικείου ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Δικαιουλάκος που είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Λετονίας, θήτευσε πέρσι στην πολωνική Γκντίνια από τον Δεκέμβρη και μετά κάνοντας ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα έστω για ελάχιστους αγώνες. Με την έλευσή του η Γκντίνια άλλαξε τελείως πρόσωπο και με ένα φοβερό αήττητο σερί τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πολωνικής λίγκας αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα πλέι οφ.
Ο Ελληνας τεχνικός δέχτηκε την πρόταση-πρόκληση της Φενέρ για να αναλάβει να φέρει την τουρκική ομάδα στην ελίτ της Ευρωλίγκας ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα με την απόκτηση των Ελίνα Μπάμπκινα, Ζάνε Ταμάνε και Κούμπρα Σιγιαχντεμίρ. Με τη Φενέρ ανανέωσαν ακόμα οι Πένι Τέιλορ, Ιβάνα Μάτοβιτς, Νεβίν Νεβλίν, Έιντζελ ΜακΚάρτι ενώ αποχώρησε για την «μισητή» Γαλατασαράι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ντιάνα Ταουράσι μετά από μια επεισοδιακή χρονιά όπου βρέθηκε κατά λάθος ντοπέ!
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Τ. Δικαουλάκος τόνισε: «Πρώτα απ΄όλα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπό μου Γιώργο Δημητρόπουλο που μετά την τιμητική πρόταση που μου έφερε από την Εθνικής Λετονίας, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Κύπριο μάνατζερ Άθω Αντωνίου μου έδωσαν την ευκαιρία να υπογράψω αρχικά στην Πολωνική Λότος και τώρα σε μια απο τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, την Φενερμπαχτσέ. Με τιμάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα εργαστεί στην Τουρκία και αισθάνομαι βαθύτατη υποχρέωση να προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους της Φενέρ για αυτή τους την επιλογή στο πρόσωπό μου και να φέρω την ομάδα στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, αλλά και να γίνω ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της φιλίας των δυο χωρών, καθώς ο αθλητισμός ανέκαθεν ένωνε ανθρώπους και χώρες. Τέλος θα ήθελα να παροτρύνω όσους Έλληνες μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο του εξωτερικού, καθώς ο Έλληνας προπονητής εκτιμάται ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δυστυχώς πολύ περισσότερο απ΄ ότι στην Ελλάδα».
Ο Homobasketus εύχεται στον Τζώρτζη Δικαιουλάκο καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου