Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 70-74

η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Σ. Καλτσίδου.
foto: fiba.com
Δεν τα κατάφερε η Εθνική να περάσει στις "8" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχασε 70-74 από την Λευκορωσία. Τα χαμένα ριμπάουντ, η κακή περιφερειακή άμυνα (κυρίως στο α' ημίχρονο), η αστοχία από την ρακέτα σε κρίσιμα σημεία του παιγνιδιού αλλά και η διαιτησία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Λευκορωσίας. Η θέληση για νίκη που είχαν οι παίκτριες του Κ.Μίσσα δεν ήταν, δυστυχώς, αρκετή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοίταξε στα ίσια την Λευκορωσία και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει τη νίκη.


Στο α' ημίχρονο η Εθνική ήταν από την αρχή πίσω στο σκορ. Στην άμυνα δεν ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τα σουτ από την περιφέρεια και στην επίθεση δεν εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τα κενά που είχαν στη ρακέτα οι Λευκορωσίδες καθώς είχαν εστιάσει κυρίως στα περιφερειακά σουτ της Ελλάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι διεισδύσεις των παικτριών μας να καταλήγουν σε σπλιτ πάσες και δύσκολα σουτ ή λάθη αντί να τελειώσουν με μπάσιμο. Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν 2'51'' και ενώ το σκορ ήταν εκείνη την στιγμή 30-40. Ένα  σερί 8-0 της Εθνικής έφερε ξανά την ομάδα μας σε απόσταση αναπνοής γράφοντας το 38-40 με την λήξη του ημιχρόνου.


Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως και το δεύτερο, με προβάδισμα της Ελλάδας χάρις σε τρίποντο της Μάλτση (2 φορές προηγηθήκαμε σε όλο τον αγώνα) . Το κενό, όμως, διάστημα στην επίθεση έδωσε ξανά ένα μικρό προβάδισμα στην Λευκορωσία κλείνοντας το δεκάλεπτο με 49-54. Η τελευταία περίοδος ήταν για γερά νεύρα. Η Εθνική μας μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς και να πάρει την πρόκριση όμως εκεί οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Όσο δύσκολα δίνανε σφύριγμα σε οφθαλμοφανέστατα φάουλ υπέρ της Εθνικής, τόσο εύκολα σφύριζαν την παραμικρή επαφή δίνοντας την ευκαιρία στην Λευκορωσία να βάλει ξεκούραστους πόντους από βολές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντίπαλη ομάδα σκόραρε μόνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας στα τελευταία 4'03'' και ενώ το σκορ ήταν 62-65. Τα φάουλ στη τελευταία περίοδο, για την ιστορία, ήταν 11-5. Παρόλα αυτά η Ελλάδα προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς με ένα σερί 4-0 (70-72 26'' πριν το τέλος) αλλά στην τελευταία επίθεση της Λευκορωσίας δεν έγινε φάουλ γρήγορα και έτσι χάθηκαν 16''. Το τελικό 70-74 έγραψε η Marchanka με βολές.
Η Εθνική θα παίξει το Σάββατο για τις θέσεις 9-12

Ο Homobasketus δίνει συγχαρητήρια σε όλο το team της Εθνικής για την μέχρι τώρα  επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Διαιτητές (με πολλά λάθη) του αγώνα ήταν οι: Vicente Bulto (ESP), Ivo Dolinek (CZE) και η Gillian Lesli Ann Martindale (BAR)
Τον αγώνα παρακολουθήσαν 1.860 θεατές.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 20-20, 11-14, 21-20
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 12(2), Δημητράκου 2, Χατζηνικολάου 1, Καλτσίδου 29(4), Μάλτση 17(4), Παπαμιχαήλ 5, Λύμουρα, Σωτηρίου 2, Μητροπούλου 2.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Buyalsky): Tarasava, Dureika 3(1), Anufryienka, Verameyenka 13(1), Leuchanka 24(1), Marchanka 6(1), Troina 12(3), Trafimava 10(3), Kress 6(2).


Εδώ μπορείτε να δείτε highlight του αγώνα από το site της FIBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου