Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η Ελισάβετ Πολιτοπούλου στο site της Ε.Ο.Κ.

Η Ελισάβετ Πολιτοπούλου ενσωματώθηκε στην Εθνική Κορασίδων μετά την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία και κλήθηκε να συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Η αθλήτρια των Εσπερίδων στους οκτώ αγώνες που αγωνίστηκε κατάφερε να έχει τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο πόντων με ιδιαίτερα καλά ποσοστά ευστοχίας, ενώ διακρίθηκε σχεδόν σε όλους τους τομείς.




Το Πανευρωπαϊκό ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 7ης θέσης. Αισθάνεσαι ικανοποιημένη από την πορεία της Εθνικής;
"Αισθάνομαι ικανοποιημένη αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αν δεν είχαμε κάνει κάποια λάθη και ήμασταν σε κάποια σημεία πιο τυχερές. Το παιχνίδι με την Γαλλία για παράδειγμα θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει αν ήμασταν πιο προσεκτικές".


Ποιο πιστεύεις πως ήταν το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της Εθνικής; "Είχαμε πολύ καλό κλίμα τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα, κάτι που μας βοήθησε σημαντικά. Οι προπονητές μας βοήθησαν εντός και εκτός γηπέδου προκειμένου να αποβάλλουμε το άγχος".



Βλέποντας και αντιμετωπίζοντας τις εθνικές ομάδες των άλλων χωρών που βρέθηκαν ψηλότερα στην τελική κατάταξη, που πιστεύεις ότι υστέρησε η ομάδα μας;
"Σε κάποιες χώρες ήταν περισσότερο αθλήτριες, με μεγαλύτερα κορμιά, πιο γρήγορα γκαρντ, ενώ διέθεταν και μεγαλύτερη εμπειρία. Εμείς προκριθήκαμε μετά από 10 χρόνια στην «οκτάδα», κάτι που μας προσέθεσε περισσότερο άγχος. Θέλαμε να πάμε στο παγκόσμιο όμως δεν τα καταφέραμε".




Πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα έχει την δυνατότητα να διακριθεί στις επόμενες κατηγορίες;
"Ο στόχος είναι του χρόνου στις Νεανίδες να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Β΄ κατηγορία και την επόμενη χρονιά με την συμμετοχή μας στην Α΄ κατηγορία να πάρουμε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα".



Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος που θα ήθελες να επιτύχεις στο μέλλον; "Θέλω να βελτιωθώ όσο γίνεται περισσότερο για να μπορέσω να είμαι και του χρόνου στην Εθνική. Επιθυμία μου είναι αργότερα να ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο με το μπάσκετ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου