Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ: 67-57

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με νίκη στο Ευρωμπάσκετ επικρατώντας της Λετονίας με 67-57. Σε ένα κλειστό παιγνίδι που οι μεγαλύτερες διαφορές ήταν το +8 (35-27 1'36'' πριν το τέλος του ημιχρόνου) για την Εθνική και το +5 (20-25 4'22'' πριν το τέλος του ημιχρόνου) για την Λετονία η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη (20) αλλά και την αστοχία της αντιπάλου της. 
Με πρώτη σκόρερ την Καλέντζου (20π) και αποκορύφωμα το εύστοχο τρίποντο (61-55) και τους συνολικά 6 πόντους στα τελευταία 2'29'' σφράγισε τη νίκη. Επίσης στο σκοράρισμα ακολούθησαν και οι: Μάλτση (17π) και Καλτσίδου (10π). Για την ομάδα του Τ. Δικαιουλάκου πρώτες σκόρερ ήταν οι: Babkina, Tamane και Basko με 12 πόντους έκαστη.
Βασικό χαρακτηριστικό του παιγνιδιού οι 23 εναλλαγές στο προβάδισμα το οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "κλείδωσε" 5'06'' πριν το τέλος του παιγνιδιού (54-53).
Επόμενο παιγνίδι για την Εθνική μας, αύριο στις 16:00 με την Κροατία (Sport+).


Η Καλέντζου με αντίπαλη την Basko (foto: www.fibaeurope.com)


Δεκάλεπτα: 16-14, 35-36, 48-46, 67-57 

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 20(2), Μάλτση 17(3), Καλτσίδου 10(2), Παπαμιχαήλ 4, Σπυριδοπούλου 2, Δημητράκου 4, Σπανού 2, Χατζηνικολάου 8, Σωτηρίου, Σταμάτη.

Λετονία (Δικαιουλάκος): Babkina 12(1), Niedola 3, Eglite 2, Tamane 12, Basko 12(3), Jansone 4, Putina, Karklina 5, Kublina 7(1).





ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Μετά το τέλος του αγώνα με την Λετονία ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Μίσσας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα και έχει δυνατή φροντ λάιν. Εμείς παίξαμε έξυπνα χρησιμοποιώντας αρκετά είδη από διαφορετικές άμυνες. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τις ψηλές της Λετονίας οπότε προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη της Λετονίας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς».
  • Με τη σειρά της η Δήμητρα Καλέντζου σχολίασε: «Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, που ήταν βοηθός στην ομάδα μας, ήταν ο προπονητής της Λετονίας και κάναμε καλή δουλειά σε αυτό. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι αυτή η νίκη είναι απλά το πρώτο βήμα. Όσον αφορά τη δική μου εμφάνιση, ο κόουτς μου είπε να ψάξω να σουτάρω και το έκανα».

  • Ο προπονητής της Λετονίας Τζώρτζης Δικαιουλάκος είπε: «Ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο σκληρές ομάδες στην Ευρώπη. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για την επίθεσή μας. Χάσαμε το ματς από την απειρία μας. Έχουμε αρκετές νέες παίκτριες και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Ήταν το πρώτο ματς και ελπίζω να βρούμε καλύτερες λύσεις απ ότι κάναμε σήμερα στη συνέχεια».
  • Η σέντερ της Λετονίας Liene Jansone τόνισε: «Ήμασταν νευρικές γιατί ήταν το πρώτο ματς παιχνίδι. Ήταν δύσκολο αλλά το ξέραμε ότι έτσι θα είναι απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Η Ελλάδα σούταρε πολύ καλά και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την ήττα και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας».


Στο άλλο παιγνίδι του ομίλου μας, η Γαλλία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κροατία κερδίζοντας με 86-40 αφού επέβαλλε τον ρυθμό της από την αρχή του παιγνιδιού. Πρώτες σκόρερ για τις νικήτριες ήταν οι: Gomis (13π.), Lawson (13π) και Gruda (12π) ενώ για την αυριανή αντίπαλο της Ελλάδας σκόραραν οι: Mandir (9π) και Ciglar (8π).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου