Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ: 71-55

foto: fiba.com
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η Εθνική μας την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κέρδισε τον Καναδά (για άλλη μια φορά) 71-55 και κατέλαβε την 11η θέση.
Από την αρχή έως το τέλος του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ. Δεν έχασε ούτε μια φορά το προβάδισμα ακόμη και όταν ήταν άστοχη γιατί η άμυνα έδωσε λύσεις. Το πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τα πιο παραγωγικά για την ομάδα μας. Μπορεί η Μάλτση (9π) επιθετικά να μην ήταν αυτή που ξέρουμε αλλά πάντα απασχολούσε την Καναδική άμυνα και έτσι οι Καλέντζου (21π), Καλτσίδου (19π) δεν έχασαν την ευκαιρία να φορτώσουν το αντίπαλο καλάθι. 

Μια ωραία εμπειρία τελείωσε και μακάρι να είναι η αρχή για την άνθηση του γυναικείου μπάσκετ όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας!

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι: Vicente Bulto (ESP), Karla Diniz (BRA), Timothy Andrew Frederick Brown (NZL)

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 11-12, 13-17, 26-17
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 21(5), Σπανού, Δημητράκου 9, Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 19(3), Μάλτση 9(1), Παπαμιχαήλ 8, Λύμουρα, Σωτηρίου, Σταυρίδου, Soulis.

ΚΑΝΑΔΑΣ (McNeill): Phillips 19, Gabriele 7, Chapdelaine 5(1), Pilypaitis 5(1), Smith 11(1), Bekkering 2, Achonwa 3(1), Tatham, Aubry 3(1), Adams.  


Εδώ μπορείτε να δείτε highlight του αγώνα από το site της FIBA
http://www.fibatv.com/page/Video/0,,12805~1663292,00.html?tabb=highlights&pnumber=1


Μετά το τέλος του παιγνιδιού ο προπονητής της Εθνικής Κ. Μίσσας και η πρώτη σκόρερ της ομάδας Ε. Μάλτση δήλωσαν:


Κώστας Μίσσας: «Κατά τη γνώμη μου ένας κύκλος, ο οποίος ξεκίνησε το 2006, έκλεισε με το συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την κατάκτηση της ενδέκατης θέσης την οποία και θεωρώ μεγάλη επιτυχία. Πλέον ξεκινάει ένας νέος κύκλος που για να μπορέσει αυτή η ομάδα να συνεχίσει στις επιτυχίες ευελπιστούμε στην ενίσχυση με τη βοήθεια των Ντάγκλας και Μέρφι και οποιασδήποτε Ελληνίδας αθλήτριας βάλει ως προτεραιότητα το μπάσκετ και η αγωνιστική της βελτίωση είναι τέτοια που θα την κάνει να ενσωματωθεί στη ομάδα του νέου κύκλου. Με την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Λετονίας το 2009 και την ενδέκατη στο Παγκόσμιο έχουμε μπει πια σε ένα άλλο επίπεδο».

Εβίνα Μάλτση: «Δεν το λέμε στα λόγια, αλλά είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε καλύτερα. Το χθεσινό ματς με την Ιαπωνία το χάσαμε εμείς. Σίγουρα αποκομίσαμε εμπειρίες και το θετικό είναι ότι κλείσαμε τη διοργάνωση με νίκη. Ήταν σίγουρα μεγάλη μας τιμή μου δώσαμε το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτι το οποίο άλλωστε το κερδίσαμε με το σπαθί μας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου