Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κλήρωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών


Η εθνική ομάδα κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο και θα έχει αντιπάλους την χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου ομάδα των ΗΠΑ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και την πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη. Ο όμιλος της Ελλάδας θα διεξαχθεί στην Οστράβα. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία 23/9-3/10/2010.


Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος...Καναδάς, Λευκορωσία, Κίνα, Αυστραλία
2ος όμιλος...Σενεγάλη, Ελλάδα, Αμερική, Γαλλία
3ος όμιλος...Μάλι, Κορέα, Βραζιλία, Ισπανία
4ος όμιλος...Ιαπωνία, Τσεχία, Αργεντινή, Ρωσία.


Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση και μετά δημιουργούνται δύο όμιλοι των έξι ομάδων.


Δηλώσεις
Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Είναι μια δύσκολη κλήρωση, αλλά τα κορίτσια είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο».

Κώστας Μίσσας (Προπονητής Εθνικής): «Μιλάμε για μια διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Για μας πρωταρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δηλαδή στη 12άδα. Όσον αφορά στις ομάδες η Αμερική βρίσκεται σίγουρα σε ένα άλλο επίπεδο. Από εκεί πέρα η Γαλλία είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ η Σενεγάλη θέλει προσοχή».

Τούλα Καλέντζου (παίκτρια εθνικής ομάδας): «Σίγουρα η Αμερική είναι μια ομάδα αχτύπητη και για μας θα είναι μια τεράστια εμπειρία να την αντιμετωπίσουμε. Η Γαλλία είναι μέτρα μας και πιστεύω ότι κάτι μας χρωστάει η τύχη απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα. Τη Σενεγάλη δεν την ξέρουμε, αλλά θα έχει σίγουρα αθλητικά κορίτσια. Εμείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουμε όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου