Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Το...τέταρτο!

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Άρης Χολαργού - Π. Φάληρο 23-93 (9-49)

Ευκαιρία να ξεκουράσει βασικές παίκτριες και να δώσει χρόνο συμμετοχής στις μικρές βρήκε ο Αντώνης Μπουμπούς στον ημιτελικό απέναντι στις νεανίδες του Άρη Χολαργού, σε ένα παιγνίδι που είχε κριθεί πριν καν αρχίσει. Πρώτες σκόρερ για την ομάδα του Π. Φαλήρου ήταν η Χαρίτου (20π.) και Χαβαλέ (17π.) και απο τον Άρη Χολαργού οι Αθανασίου και Πολίτη (7π.).

Διαιτητές: Μπούκας, Γολεγού
Δεκάλεπτα: 5-29, 9-49, 16-70, 23-93


ΑΚΟ Άρης Χολαργού (Ξενάριος): Μυρσιάδου 4, Αργύρη, Μαθιουδάκη 3(1), Καλογεροπούλου, Αθανασίου 7(1), Ιωάννου, Πολίτη 7, Αγγελή, Μανωλά 2, Μήλιου.

ΑΟ Π. Φαλήρου (Μπουμπούς): Τσίκουτα 2, Βλάνη 6 (2), Χάινι 4, Βολονάκη 7, Νταή 6, Αξιοπούλου 8, Χαβαλέ 17(1), Τετενέ 12, Χαρίτου 20(2), Μourd 11(1).



Δηλώσεις προπονητών

Βασίλης Ξενάριος (ΑΚΟ Άρης Χολαργού): «Εμείς προσπαθήσαμε να μην καταστρέψουμε το παιχνίδι. Δηλαδή δεν επιλέξαμε να πάμε σε αργό ρυθμό προκειμένου να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Παίξαμε ελεύθερα, προσπαθήσαμε μα κάποια συστήματα που είχαμε δουλέψει να σκοράρουμε, ωστόσο δεν μπορούσαμε να καταφέρουμε περισσότερα. Με δεδομένη την διαφορά ηλικίας και εμπειρίας πιστεύω ότι τα κορίτσια τα πήγαν καλά. Κέρδισαν εμπειρίες και αυτό είναι σημαντικό για εμάς».

Αντώνης Μπουμπούς (ΑΟ Π. Φαλήρου): «Ήταν ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ίσως για εμάς αυτό το εύκολο παιχνίδι να μην λειτουργήσει θετικά καθώς δεν είχαμε την ευκαιρία να βρούμε ρυθμό. Ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στον τελικό, εμείς θα προσπαθήσουμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε».




Εσπερίδες - Παναθηναϊκός 57-45 (22-28)


Ο κατά πολλούς πρόωρος τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως στις μονάδες που διαθέτουν οι Εσπερίδες αλλά και στο γεγονός ότι οι δύο ξένες του τριφυλλιού δεν βοήθησαν πολύ σε άμυνα και επίθεση. Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες παρότι οι Εσπερίδες ήταν μπροστά στο σκορ (6-0). Στη συνέχεια κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ισορροπήσει το παιγνίδι και στο δεύτερο δεκάλεπτο με πολύ καλές την Νικολαίδου - Κωστάκη, την καλή άμυνα αλλά και την ενέργεια που πήραν οι παίκτριες του Παναθηναϊκού απο τον κόσμο τους, έφεραν μπροστά στο σκορ την ομάδα του Τάκη Κορωναίου 22-28 στο ημίχρονο. Απο την άλλη οι Εσπερίδες ήταν άστοχες απο την περιφέρεια (0/8 τρίποντα) αλλά και η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν σωστή όσον αφορά την αντιμετώπιση στο inside game του Παναθηναϊκού.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι Εσπερίδες μπήκαν πολύ δυνατά σε άμυνα (περιορίστηκε η Κωστάκη) και επίθεση (η Mazic έβαλε 14π. και η Καλτσίδου 10π. σε κρίσιμα σημεία του παιγνιδιού) πήραν το προβάδισμα στο 28' (35-33) και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει αλλά το δίδυμο Καλέντζου-Καλογήρου έσπαγε υποδειγματικά το pressing των παιχτριών του Παναθηναϊκού και σε συνάρτηση με κάποια χαμένα εύκολα σουτ δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιγνίδι και έτσι το τελικό σκορ ήταν 57-45.


Διαιτητές: Τσούνας, Παντελίδης
Δεκάλεπτα: 16-15, 22-28, 40-35, 57-45

ΑΕ Εσπερίδες (Δάγλας): Καλέντζου 6, Καλογήρου, Σωτηρίου 2, Χατζηνικολάου 11, Τσέρου 6, Καλτσίδου 14(2), Μπόνη, Μazic 14, Davis 4.

Παναθηναϊκός ΑΟ (Κορωναίος): Σπαθάρου 2, Σταμάτη, Κωστάκη 15(2), Μπαλτά, Κατωπόδη, Νικολαϊδου 11, Thorn 4, Ζικυρίδου 7, Skibbe 6.

Δηλώσεις προπονητών-παικτριών

Τάκης Κορωναίος (Παναθηναϊκός): «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, μία άσπρη και μία μαύρη για εμάς. Στο πρώτο μέρος παίξαμε ως ομάδα, καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ δεν έβγαιναν και τα σουτ των Εσπερίδων. Όταν άλλαξε ο ρυθμός του παιχνιδιού από τις Εσπερίδες εμείς διαλυθήκαμε, δεν είχαμε ευστοχία στα σουτ και παίζαμε σαν μονάδες και όχι ως ομάδα. Το γεγονός αυτό, το να παίζουμε ως μονάδες και όχι ως ομάδα δεν είναι τωρινό αλλά διαχρονικό, χωρίς να θέλω να ρίξω κάποιου είδους μομφή για τον προηγούμενο προπονητή, ο οποίος εξάλλου έφερε την ομάδα σε αυτό το Final Four. Είναι δίκαιη η νίκη των Εσπερίδων. Η προσπάθεια υπήρξε από την πλευρά των αθλητριών μου, ακόμα και όταν χάναμε με 10 πόντους. Είναι δύσκολο για μια ομάδα όταν αλλάζει ο προπονητής. Μπορεί να επιδρά θετικά στην ψυχολογία, ωστόσο ο προπονητής που έρχεται δεν μπορεί να γνωρίζει τόσο καλά το δυναμικό της ομάδας, οπότε έχουμε και εμείς ευθύνη για την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μέρος. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Εσπερίδων».

Αλέκος Δάγλας (Εσπερίδες): «Το παιχνίδι δεν πήγε καλά για εμάς από την αρχή. Δεν είχαμε σωστή συγκέντρωση και δεν είχαμε καλή επικοινωνία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος ηρεμήσαμε, παίξαμε ως ομάδα, άλλαξε η ψυχολογία μας και κερδίσαμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο μέρος, όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι, βρήκαμε ρυθμό και μεγαλύτερη ευστοχία στα σουτ. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια, είχε προβλήματα και δεν παρουσίασε το maximum των δυνατοτήτων του. Αύριο παίζουμε για το 4ο συνεχόμενο κύπελλο. Δεν υπάρχει κάποιο φαβορί. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Είχα πει ότι πρέπει να κάνουμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια και αυτό ισχύει για να πάρουμε τον τίτλο. Δυστυχώς στο τέλος χάλασε η όμορφη ατμόσφαιρα από μικροεπεισόδια στην εξέδρα».

Νένα Νικολαϊδου (Παναθηναϊκός): Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Το ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο και το άσχημο στο δεύτερο. Όταν οι Εσπερίδες πέρασαν μπροστά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεν μας μπήκαν κάποια εύκολα σουτ, γεγονός που επηρέασε την ψυχολογία μας. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου, που βρήκαν τα αποθέματα για να αγωνιστούμε σε αυτό το Final Four. Ευχαριστώ τον προπονητή μας που μας βοήθησε πολύ περισσότερο απ΄ όσο πιστεύει ο ίδιος. Ευχαριστώ και τον κόσμο που μας υποστήριξε. Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες για την νίκη τους».

Στέλλα Καλτσίδου (Εσπερίδες): Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου για το πρόσωπο που δείξαμε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στην αρχή και πήρε κάποια διαφορά. Όμως η άμυνά μας στο δεύτερο μέρος και το γεγονός ότι μας βγήκαν τα σουτ, μας βοήθησε να ανατρέψουμε το σκορ. Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ δυνατές άμυνες. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Παναθηναϊκού που παρά τα προβλήματα παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα. Πρέπει να κάνουμε ακόμα μία νίκη για να πάρουμε αυτό το κύπελλο, απέναντι στο Π. Φάληρο που σίγουρα είναι πιο ξεκούραστο από εμάς».




ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Άρης Χολαργού - Παναθηναϊκός 43-80 (14-49)

Παιχνίδι χωρίς νόημα ήταν ο μικρός τελικός για τις παίκτριες του Παναθηναϊκού που πέρα από το γεγονός του πολύ αδύναμου αντιπάλου είχαν να "παλέψουν" και με την απογοήτευση του χαμένου ημιτελικού της προηγούμενης μέρας.
Για την ομάδα του Παναθηναϊκού πρώτες σκόρερ ήταν οι Κατωπόδη (19π.) και η 17χρονη Τρανούλη (15π.) και για τον Άρη Χολαργού οι Αργύρη και Αθανασίου (8π.)

Διαιτητές: Κανακάρης, Καπνιά
Δεκάλεπτα: 6-26, 14-49, 25-63, 43-80

Άρης Χολαργού (Ξενάριος): Μυρσιάδου 2, Αργύρη 8, Μαθιουδάκη, Καλογεροπούλου 2, Αθανασίου 8, Ιωάννου 7(1), Πολίτη 6, Αγγέλη, Μπεζάνη, Μανώλα 8, Μήλιου 2.

Παναθηναϊκός (Μαλλιαρός): Σπαθάρου 3(1), Σταμάτη 3(1), Τρέμκατζη 14(2), Μπαλτά 3(1), Κατωπόδη 19, Thorn 3(1), Ζικυρίδου 8, Σταμπούρλου 2, Τρανούλη 15, Skibbe 10(2).


Δηλώσεις Προπονητών

Ξενάριος (Αρης Χολαργού): «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για την ομάδα μου η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Υπηρετήσαμε το άθλημα σύμφωνα με τις δυνατότητες της ηλικίας των κοριτσιών. Δεν παίξαμε αργό ρυθμό, τρέξαμε όσο μπορούσαμε και δεν είχαμε παθητικές άμυνες. Σε αυτό βοήθησε και ο Παναθηναϊκός με τη στάση του στο παιχνίδι. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα κορίτσια ελπίζω να φανούν στο πρωτάθλημα νεανίδων».

Μαλλιαρός (Παναθηναϊκός): «Κάναμε την υποχρέωσή μας. Μόνος ευτυχισμένος από αυτό το παιχνίδι είναι ο Άρης Χολαργού. Τα κορίτσια της ομάδας δεν φταίνε σε τίποτα και είναι άξιες συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που έκαναν».

ΤΕΛΙΚΟΣ

Π. Φάληρο - Εσπερίδες 58-70 (53-53 κ.α.) (28-36)


Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στην παράταση. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (17-20) καθώς, για τις Εσπερίδες, η Davis αξιοποιούσε κάθε πάσα που έπαιρνε απο την περιφέρεια. Το Π.Φάληρο είχε να αντιπαρατάξει την ευστοχία στα σουτ, με την Haynie να οργανώνει σωστά και ταυτόχρονα να εκτελεί, μαζί με τις Miller και Βολωνάκη που έκαναν επίσης πολύ καλή δουλειά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Εσπερίδες κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και με πιεστική άμυνα (κυρίως της Xατζηνικολάου στην Haynie) προηγήθηκαν 23-32 στο 16' και μέχρι το τέλος του ημίχρονου δεν άλλαξε πολύ η είκονα του παιγνιδιού (28-36). Σε αυτό το διάστημα βοήθησε αρκετά η Σωτηρίου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Π.Φαλήρου "έσφιξε" την άμυνά της και δεν επέτρεψε στις αντίπαλες να σκοράρουν απο την περιφέρεια. Βολωνάκη και Τασουλή βοήθησαν αρκετά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 42-45 υπέρ των Εσπερίδων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ, παρότι η Miller έχασε κάποια εύκολα καλάθια απο κάτω, έτσι 1'43'' πριν το τέλος η Mazic έκανε το σκορ 50-53. Η Τασουλή, όμως, με τρίποντο 13'' πριν την λήξη ισοφάρισε σε 53-53 και στην τελευταία επίθεση, μετά το time out, η μπάλα έμεινε στα χέρια της Καλτσίδου.


Στην παράταση μίλησε η κλάση της Καλέντζου που με 8 διαδοχικούς πόντους (2 τρίποντα) "έκοψε τα πόδια" των παικτριών του Φαλήρου και στη συνέχεια δε μπόρεσαν να απαντήσουν στα καλάθια των αντιπάλων τους και έτσι με την λήξη παίχτριες-προπονητές-παράγοντες πανηγύρισαν το 4ο συνεχόμενο τρόπαιο.
Απορία προκάλεσε, παρά την συγγνώμη που ζήτησε στην συνέντευξη τύπου, το time out που πήρε ο Αλέκος Δάγλας 38'' πριν τελειώσει η παράταση και ενώ η διαφορά ήταν στους 11 πόντους.
Πολυτιμότερη παίκτρια του final4 αναδείχθηκε η Τούλα Καλέντζου.
Η Στέλλα Καλτσίδου ήταν η πρώτη σκόρερ του final4 με 25 πόντους.

Διαιτητές: Μάνος, Κατραχούρας
Δεκάλεπτα: 17-20, 28-36, 42-45, 53-53, 58-70

Παλαιό Φάληρο (Μπουμπούς): Βλάνη, Βολονάκη 17 (1), Νταή, Χαβαλέ, Τασουλή 13 (1), Haynie 14 (2), Μourd, Μiller 14.

Εσπερίδες (Δάγλας): Καλέντζου 17 (3), Καλογήρου 2, Σωτηρίου 4, Χατζηνικολάου 11, Τσέρου, Καλτσίδου 11 (3), Μπόνη, Πασχοπούλου, Μazic 6, Davis 19.


Δηλώσεις προπονητών-παιχτριών


Αντώνης Μπουμπούς (Π. Φάληρο): «Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες και στην Τούλα για τον τίτλο του MVP. Οι Εσπερίδες ήταν καλύτερες και είχαν περισσότερη ποιότητα, αλλά οι παίκτριές μου γύρισαν το ματς από τους 12 πόντους και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και ελπίζω κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι».
Αλέκος Δάγλας (Εσπερίδες): «Ζητώ συγγνώμη για το τάιμ άουτ που πήρα στο τέλος. Δεν το έκανα για να προσβάλω κανέναν. Γράψαμε ιστορία και δεν χρειάζονται λόγια όταν παίρνεις έναν τίτλο. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο και αξίζουν μπράβο στα κορίτσια. Είμαστε ένα χρόνο μαζί και με έχουν κάνει πρώτο μάγκα. Πολλά μπράβο στους συνεργάτες μου και στον πρόεδρο, που στηρίζει την προσπάθειά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια και στο Φάληρο, που έπαιξε με έξυπνη τακτική και περιόρισε τα ατού μας. Θα μπορούσαν να είχαν νικήσει. Θέλω να τονίσω πως δεν πρέπει να συνεχιστούν φαινόμενα σαν του Χολαργού».
Φωτούλα Βολονάκη (Π. Φάληρο): «Προσπαθήσαμε πολύ, θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν περάσαμε τυχαία στον τελικό. Απολαύσαμε το ματς και τα δώσαμε όλα. Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες. Παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο, σταθήκαμε στο ύψος ενός τελικού».

Τούλα Καλέντζου (Εσπερίδες): «Ήταν ένας τελικός που δεν χωρούσε προβλέψεις. Ήταν ένα δύσκολο ματς. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Παλαιό Φάληρο, είχαμε πολύ πιο δύσκολο έργο στον ημιτελικό και ίσως γι’αυτό ήμασταν πιο κουρασμένες. Αποδείξαμε πως σε διάρκεια ήμασταν καλύτερες. Το Φάληρο πήγε δίκαια στο φάιναλ φορ. Εύχομαι στο επόμενο φάιναλ φορ να μην υπάρχουν φαινόμενα τύπου Χολαργού. Ο τίτλος του MVP είναι τιμητικός, αλλά οι τίτλοι δεν έρχονται από ένα άτομο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου